Centrale verwarming

Installatietechniek Vanheule werkt met het merk Viessmann voor het installeren van centrale verwarmingsketels. Dit merk produceert innovatieve, toekomstgerichte en betrouwbare verwarmingssystemen. Kies voor een Viessmann verwarmingsketel en haal gegarandeerde Duitse spitstechnologie in huis.

Realisaties centrale verwarming



Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een toestel dat warmte uit een natuurlijke warmtebron opvangt en omzet naar warmte die gebruikt wordt voor de verwarming van een woning.Zo kan de warmte onttrokken aan het water, aan de grond of aan de lucht dienen als basis voor een ecologisch verantwoord alternatief voor het klassieke verwarmingssysteem dat volledig afhankelijk is van brandstof.

Hoe zorgt een warmtepomp voor verwarming?

Een warmtepomp verzamelt warmte uit de omgeving van de woning met behulp van een vloeistof die de warmte opneemt. Het kookpunt van deze stof mag bij lage druk de temperatuur van de gebruikte warmtebron niet overstijgen.

De vloeistof verdampt automatisch bij lage druk terwijl warmte onttrokken wordt aan de warmtebron. De damp die op deze manier ontstaat wordt samengedrukt, waardoor het kookpunt en de temperatuur van de stof stijgen.

Vervolgens condenseert de stof bij een temperatuur die hoger ligt dan de begintemperatuur. De warmte die op deze manier gevormd wordt, bereikt de ruimte die verwarmd moet worden via een systeem voor warmteafgifte. Op dit punt is het proces voltooid en moet de gebruikte stof terugkeren naar de beginsituatie. Daarom is de warmtepomp voorzien van een expansieventiel dat een daling van de druk veroorzaakt. Zo kan de stof afkoelen tot de begintemperatuur.

Waarom is een warmtepomp gunstig voor het milieu?

Een warmtepomp is zuiniger in verbruik dan de klassieke verwarmingstoestellen en helpt op deze manier om de schadelijke CO2-uitstoot te verlagen. Verwarmen met een warmtepomp is zeer goedkoop omdat ze 3/4 van de nodige warmte gratis uit aarde, water of lucht haalt. Bovendien biedt het systeem een zeer hoog rendement, waardoor de investering zeker wordt terugverdiend.

Levert een warmtepomp genoeg warmte?

Meestal combineert men een warmtepomp met bijkomende vloer- of muurverwarming. Dit systeem werkt even goed als een klassiek verwarmingstoestel, op voorwaarde dat de woning goed geïsoleerd is.

Realisaties warmtepompen



Zonneboilers

In principe is het mogelijk zonne-energie te gebruiken voor sanitair waterverwarming en verwarmingsondersteuning. De besparing op stookolie of gas is in elk geval aanzienlijk: u verbruikt ruim 60 procent minder energie per jaar, die u anders zou verbruiken voor de sanitair waterverwarming voor dagelijks gebruik. Wanneer u verwarming en sanitair waterverwarming combineert, kan de jaarlijkse besparing tot 35 procent van de in totaal benodigde energie bedragen. Met ruim 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van zonnewarmte-installaties, bent u bij Viessmann zeker van de meest geavanceerde techniek en de beste kwaliteit. Ongeacht of u voor een nieuwe condensatieketel op stookolie of gas, een houtstookinstallatie of een warmtepomp kiest – alle installaties van Viessmann zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een zonnesysteem.

Realisaties zonneboilers